« Utan värkar...Välkommen Selma! »

ATT jag har mage!!

2008-06-24

  20:54:52, av Tiny   , 632 ord  
Kategorier: Blogg

ATT jag har mage!!

Hej hej hallå dagboken! Behöver jag nämna att mammaledigheten (?)...ja ledigheten innan jag blir mamma alltså....är det bästa som hänt mig. Hela dagarna går jag omkring, ler och låter inte min puls stegra en mmHg (Jontas bemärkelse) alls på hela dagen.

En dag kan se ut så här: Jont vaknar och går upp vid 07:00. Innan hann går till jobbet vid 8 sätter han på radion i köket. Detta ger mig ett stilla uppvaknande och ingen stress. Jag läser Arvika Nyheter och äter frukost, duschar, ställer in datorn på nån skön hårdrocksradiokanal (all musik försvann i datakrasch), smörjer in mig och magen med bodybutter och går ut på promenad med öronen fulla av ljudbok....i varierande ordning.

Fan va najs. Jag försöker ändå göra NÅT nödvändigt varje dag. Som att putsa ett fönster eller träffa en vän.

Igår hade jag heldag med Anna T. Vi har inte träffats på ett år, trots att vi bor ett (förbannat långt) stenkast ifrån varann. Anna kom hit och hämtade mig i dagens begynnelse och vi for till Rackstadsmuseet och insöp en ljuvlig soppa med fruktansvärt gott bröd.

Solen tittade fram och vi filosoferade runt i gräset för en stund. En snabb titt in i Oppstuhage (konstnären Christian Erikssons hem). En snabb fika på Nordells där vi stötte på både Klas, Karin och Eira faktiskt. Eira som jag inte sett sen hon flyttade från Göteborg hade snabbvisiterat Arvika och var nu på väg till 2 veckors bilsemester i Italien (som om jag skulle vara avundsjuk?)

Efter denna dag blev jag liggande i mycket horisontellt läge på soffan läsande i Att Föda.

Idag då. Jo fan. Redan kvart i 9 satte jag mig på tåget mot Karlstad för att möta Ako. Vi inledde med lite fikande och jag blev upprörd och spillde ut kaffe. Vi gled runt och jag shoppade järnet. Mången kläder storlek SMALL ty jag hoppas på ett liv även efter magen!

Efter detta mötte vi upp babyfader Wood som promt skulle köpa leksaksdjur till barnen. Wood och Ako skulle på föräldramöte kl 2 och lät mig sprida ut mig i deras sköna soffa för en stund.

Därefter hämtade vi ut barnen Teja och Dino (kan vara Karlstads sötaste ungar) för att sedan möta upp Lycka som skulle hålla sin livs andra profylaxkurs på Gjuteriet i Karlstad. Då hennes gäng snart skulle anlända bad jag henne ge mig snabbkurs ty jag faktiskt planeras föda redan på måndag. Lycka gav mig råd om andning, tänk och ställningar men föreslog istället att hon skulle komma till mig imorgon för expertgenomgång!!!! Sicken lyx väl. Förlossningscoachning i mitt eget vardagsrum!!

Jo, det är la bara att bita i den sura bananen och försöka förstå att jag inte kommer undan! Jag ska föda barn!....och detta inom en väldigt snar framtid!!

Innan jag satte mig på tåget hem hann vi fika en sista gång. Denna gång på McDonalds och jag fick en ful sverigeflagga till burgaren. På tåget träffade jag Christians kompis Dan. Denne ligger i lumpen och klagade över att han gått 10 mil på ett dygn utan mat och vatten. Pjosk...han skulle bara veta hur det är att shoppa höggravid!

Frid på er alle samman...vem vet...jag kanske har klonat mig tills vi ses igen!

4 kommentarer

Kommentar from: Jontas  
Jontas

mm? Du menar väl mmHg? Har du redan lagt av dig?

Vi tänker på dig och din eventuellt à la mage större.

2008-06-24 @ 21:47
Kommentar from: Tiny  
Tiny

haha…så snabb du ä!..vänta ra..

2008-06-24 @ 22:19
Kommentar from: Jontas  
Jontas

Det har gått ett dygn sedan ditt inlägg. Har du fortfarande mage? Det kan hända väldigt mycket nu på väldigt kort tid.

2008-06-25 @ 20:51
Kommentar from: slanet  
slanet

“Innan hann går till jobbet"… Tina! Ska det kanske stå ‘han’? Jag var tvungen att ordböga mig lite också, precis som vid den där mmHg-incidenten tdigare… Annars då? Du vet väl att om man har lovat för mycket så har man förlovat sig, så har du nu lossat lite för mycket? Eller tänker du dra ut på det ännu längre? Nio månader = piss off cake?

Nåja, nästa gång vi hörs vill jag höra lite joller i bakgrunden!

puss och kram

2008-06-30 @ 13:30
Augusti 2020
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sök

  XML Flöden

powered by b2evolution