« Nästan 4 timmar...och SelmaHan är ju bara ute och kör.. »

Hon är tillbaka

2009-03-19

  20:04:03, av Tiny   , 541 ord  
Kategorier: Blogg

Hon är tillbaka

Ja hej hej hallå dagboken igen dåra eller long time no sea som den strandade sa.

Jag har gått hela dan idag och vägt fördelar med nackdelar samt konstaterat att det är dags nu. Dags att börja dokumentera igen. 8 månader har gått och Tim har numera kvällsrutiner. Gröt halv 7 och somnar alltid inom en timme. Gött....nu har man plötsligt tid över.

Morgonrutinerna är dessvärre på Tims villkor. Han börjar skruva på sig redan vid 5 och innan klockan hunnit bli 6 är han i full gång. Jag brukar sovande distrahera honom med en leksak eller två tills Jont tar över så det brukar lösa sig. Jont lämnar tillbaka den lille då det är dags för honom att gå till jobbet vid 10 i 8.

Imorse väcktes jag med beskedet att en skitig Tim satt och väntade på mig i duschen. Tja, det var ju lämpligt...Skvimp skvimp, dusch över problemområdet och undertecknad sedan kunde dagen börja.

Jag konstaterade ganska med en gång att solen faktiskt hade hunnit upp före mig denna morgon. Och det var väl ungefär där min "kreativitet" tog vid. Plötsligt börjar vårkänslor bubbla och vips så har man planer och idéer igen. Livet känns plötsligt som en fjäder och ALLT känns plötsligt så enkelt.

Jag hör själv att det lät lite överdrivet, men det var faktiskt så jag kände då jag kisade mig igenom frukosten.

Efter lunchbestyren läste jag och Tim en bok om kor och började göra oss redo för "olycksfallsföräldragruppmöte" på Öppna förskolan. Då jag var tidig placerade jag mig på en parkbänk i gasset och lyssnade på slutet av min förträffliga ljudbok Tusen strålande solar. Efter bara några minuter säger uppläsarn (i detta fall Sharon Dyall)....du har hört..och jag börjar gråta. Dels p g a den starka solen, dels p g a slutet.

Då det återstod ytterligare några minuter innan klockan slog 14 bläddrade jag mig fram till Social Distortion och drömde mig bort mot Bananpiren sommaren 2009...Fy fan va gött! För jag sa väl att vi köpt biljetter till West Coast Riot?

På Öppna förskolan diskuterades olycksfall och hur man bör göra om barnet fått någonting i halsen. Hitlers manöver funkar finfint om barnet är över 1.

Efter detta mötte vi upp Anne och Mira för en promenad och häls på ankorna i dammen (Ankor what?), därefter obligatorisk ciabatta på Sundays. Mycket nice. Vi konstaterade att nu när våren kommer skulle vi kunna ta med kaffetermos till lekparken, något som jag inte trodde att jag skulle få se mig själv göra. Faktum är att jag är fullkomligt bekväm med detta....tänka sig.

Nåväl..."alltid en början" sa kärringa som sket i badkaret. Nu ska jag LÄSA slutet på Snabba Cash...men vad allt tar slut plötsligt.

Sov nu!

3 kommentarer

Kommentar from: Tina  
Tina

hehe…ja det vore nåt fucktiskt…lär mig…vad kan man odla i ett väldigt soligt köksfönster?:D

2009-03-20 @ 13:27
Jontas

Vad har du för framtidsplaner i övrigt? Jobb?

Hm. Om jag orkade och hann skulle jag uppdatera din blogg med ny version. Sätter upp det på min “att göra"-lista. Om en vecka är jag i Örebro, så det känns lite pressat. Oh, ska mejla skvaller från stora världen till dig. :)

2009-03-20 @ 18:24
Kommentar from: karin  
karin

Tina, äntligen är du tillbaka. Men jag märker att du - kanske omedvetet - börjar anpassa dig till det amerikanska språket; “känner mig bekväm med", bah! =)

Jag har förresten ett nytt hett tips på ljugboksfronten: Människa utan hund. Lyssnar på den nu och jag upphör aldrig att förvånas över den mannens magiska ordföring.

Jaja, våren är här och skolan kallar.

Vi hurs

2009-03-23 @ 13:11
Augusti 2020
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sök

  XML Flöden

powered by b2evolution