« Jag har ju glömt...Hälften frenesi, hälften ironi »

Tillbaka till verkligheten..

2009-05-09

  16:03:37, av Tiny   , 830 ord  
Kategorier: Blogg

Tillbaka till verkligheten..

Jag har fått jobb...och dessutom börjar jag redan på måndag. Telefonen ringde före valborg och en kvinna vid namn Rosmarie från Barnkliniken presenterade sig. En len röst undrade om jag möjligtvis skulle vara intresserad av att börja jobba hos dom. Jag blev ju paff förståss, då de lät som de skulle vara tacksamma om jag kom. I dagens tider får man bli glad om man har nåt jobb, att bli behandlad med respekt hade jag då inte förväntat mig:)

Rosmarie bad mig tänka över, diskutera med familjen och höra av mig efter valborg. Jag hörde av mig efter valborg med frågan om hur många procent hon ville ha mig. Hon svarade att hon gärna ville ha mig på 100%, men att jag givetvis bestämde själv (?!). Jag sprack upp och sa att jag gärna kom på en intervju.

Sagt och gjort. Torsdag packade jag, Tim och mor oss iväg för en tur till Karlstad. Jag hade kollat upp att tåget hade rullstolslyft så det skulle inte bli några problem. På perrongen stod inte alls ett tåg jag väntat mig...en gammalt styggt, smalt och totalt obarnvagnsanpassat. När det dessutom stod på fel står sprang jag fram och haffade en konduktör.

- Är detta tåget till Karlstad?
- Till Stockholm ja, svarade han.
- Öh....det skulle vara rullstolshiss på tåget..
- Har du beställt det?
- Öh...är detta 9:41-tåget till Karlstad så..
- ...om du har beställt det, säger han
- Jag behöver komma på med barnvagnen, kan man få hjälp med det?
- ......dessvärre, säger gubbjäveln och vänder på klacken..

Vi SKA PÅ skriker jag till mor och lyckas kasta upp Tim med vagn innan vi rullade iväg.

Bra förbannad laddade jag för klagomål vid biljettvisningen, men det visade sig naturligtvis vara samma gubbjävel.
-Jaha...muttrade han när jag visade upp biljetterna jag hade i mobilen....-det kunde man ju vänta sig.

Mamma fick hålla mig tillbaka för att jag inte skulle hoppa upp och riva loss hans fula röda näsa...JA HAN VAR NORSK!

Nåväl. De kommande 45 minuterna försökte jag genom meditation komma i stämning, men blev slagen i backen av ett hell-regn i Karlstad.

8 minuters promenad till sjukhuset så var vi framme. Jag hittade Rosmarie och "intervjun" drog igång. Lite formalia, sedan handhäls på mina blivande arbetskamrater.

Rosmarie visade mig alla avdelningar och mottagningar och jag måste säga att det verkar svinbra. Jag ska sitta i en nybyggd "barack" vägg i vägg med Kvinnokliniken..där jag var sist.

Efter en timme var vi åter tillbaka på kontoret. Rosmarie raffsade ihop papper och skulle till att tacka adjö då jag försiktigt frågade: -Lön...får man sånt?
-Just det...vad hade du sist..Jag svarade och hon tappade hakan...VA???? och 10 års erfarenhet?? Det ska du veta att vill du arbeta hos mig får du minst 2000 kronor extra i månaden...MINST..

Yeeeey sa jag och vi bestämde att vi skulle ses på måndag!

När jag kom ut i kafeterian hade mamma naturligtvis hittat någon hon kände. Tim hade varit exemplarisk och inte sagt ett ljud på hela tiden (Belöning: Plastanka av mormor. Namn: Hiawata)

Efter detta vräktes vegetarisk buffé på Åhléns och därefter fritt vandrande. Tåget hem var way bättre och way bredare och i denna stund ser jag fram emot att pendla...detta äter jag upp senare.

Annars då? Jo...jag är nyss hemkommen från karateträning. Dagarna blir långa på lördagar...Jag cyklar iväg vid 10 och idag var jag hemma halv 4....jaja...men så har min familj flytt fältet för METALLSVENSKAN...haha...Jont och Björn tog barnen och for till Örebro för att beskåda svenska metallband mötas i fotbollsturnering...jag älskar namnet...METALLSVENSKAN.

Nåväl...vid 10:30 låg jag som vanligt på gympasalsgolvet och planerade träning då plöstsligt sensei Niklas (chefsinstruktör) dyker upp i dörren.
-Jag tar träningen...
Hai sensei...och det var bara att anpassa sig.

Niklas såg jag sist i maj förra året när jag graderade mig med Tim i magen. Han har tänkt till och tänker flytta till Arvika och börja träna oss på allvar...YEEEEEY!

Träningen visade sig bli helt enorm, efteråt var jag inspirerad till max och lovat mig själv att aldrig någonsin sluta med karate...fan va gött...snart är det dessutom gradering och efter det blir det ju ännu roligare...då vi får gå vidare!

Nej mina vänner. Nu leker livet...Kram

3 kommentarer

Jontas

Grattis till jobbet. Tror jag. Märkligt yrkesval du gjort bara.

2009-05-09 @ 23:09
Kommentar from: maja  
maja

SJ skickade ju personalen på charmkurs för ett tag sedan. Verkar inte ha hjälpt.

2009-05-10 @ 11:18
Kommentar from: kajin  
kajin

Lämpligt att du ska jobba i en barack, när du dragit Obama-skämt halva våren!

Gött med jobbet, surt med gubbhelvetet. Det är svårt att tänka så när det händer, men förmodligen var han en misslyckad jävel med liten kuk och tråkigt liv, och alltså inget att bry sig om. Fast å andra sidan ska man inte ta ut sin bitterhet på folk som inte förtjänar det, så han kan dra åt helvete. Så.

Have a good one!

2009-05-11 @ 13:38
Juli 2020
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sök

  XML Flöden

powered by open-source CMS software