« och sista...Njo jårk forts.... »

Mer NY

2009-09-03

  17:11:41, av Tiny   , 661 ord  
Kategorier: Blogg

Mer NY

Lördag

Lördag visade sig bli en jättebra dag. Frukost som vanligt på Appeljack Diner med smugglat pulverkaffe. Jeanette och Fjodda kom i taxi och vi beslutade oss för att gå 7:th avenue mot Bleekerstreet. Vi äntrade Greenwich Village där TIm fick syn på en lekplats så jag och han gick dit. Resten gick och tog en öl på närliggande pub. Efter detta beslutade vi att dela på oss och jag och Jont fortsatte rakt fram och hamnade på MARKNAD. Weee...Jont hittade dessutom skivaffären han letat efter (Generation Records) så vi var rätt nöjda båda två. På marknaden fanns allt jag ville ha och pengarna sprutade ur händerna på mig. Jag köpte väskor, t-shirts, saltkar(?), skärp mm mm. Jag mötte upp Jont för en gemensam öl på en pub där trubaduren spelade Pearl Jam, sen shoppade vi vidare en stund till. Uuuu vad underbart. En man försökte sälja en Brooklyn t-shirt för barn till mig. När jag sa att jag hade varit där och inte gillat det höll han med och sa att han bodde där, men att det naturligtvis fanns bättre ställen. När han fick höra att jag var från Sverige började han lovorda vår musik. Han gillade Pelle and the Hives och Ola and The Ark och berättade att The ark inte spelat i USA sedan Ola sagt att han önskat att planet som flög förbi, skulle flyga in i vita huset...hehehe..

Så gör mig en tjänst mina vänner...besök Greenwich Village och East Village på en lördag:)

Söndag

På söndagen satte vi oss på tunnelbanan och drog till Coney Island. Ingen av oss visste alls vad detta innebar men det skulle nog bli bra. Och det blev det. En halvtimme senare stod vi och gapade på en jättesandstrand. Jont och Fjodda köpte badbyxor och kastade sig i det kalla havet. Tim fick testa på att bada i havet och han älskade det, efter detta åt vi mexikanskt och strosade runt på ett tivoli som stannat på 30-talet. Där kunde man beskåda The headless women, sealboy, worlds smallest woman mm mm och inträde kostade endast 50 cent. Vi gick aldrig in, men jag fick ändå se en skymt av sealboy...en missbildad kille med stumpar till armar.

Fjoddade testade på Shoot the freak och fick faktiskt in ett par träffar på en kille med hjälm och sköld.

När vi kom till stan igen skulle jag och Jont utforska St Marks place. Fjodda och Jeanette hade varit där dagen innan och blivit helt sålda. St Marks place var också ett väldigt mysigt ställe men mer punkrock. Där fanns en hel del second hand och myckte Shock-liknande affärer. Vi hittade en lekpark och Tim fick leka en stund och när mörkret kom började barnen i parken att fånga eldflugor. Dessa blev jag mäkta fascinerad av...eldflugorna ja. Hur funkar dom?? Nåväl, det var hur som helst fantastiskt att se folk ligga på filtar och dricka vin omringade av eldflugor som fick gräsmattan att se ut som den slog gnistor...

I parken fanns också en klassisk hundgård dit hundägare går för att umgås och dricka vin medan hundarna springer runt och leker med andra hundar. Haha...mitt på gården stod ett bord...På bordet stod 2...ibland t o m 3 hundar och hade ..........umgämge..

Måndag Dagen då jag gick över gränsen.

På måndagen då var det tänkt att jag skulle bli trettio. Tim väckte mig med en rejäl käftsmäll och vi fortsatte i samma tema genom att sätta på TV´n och Jerry Springer. Vi tänkte att vi skulle utforska East Village och Greenwich Village ytterligare. Vi vandrade i Soho och upptäckte att där hade lekparken minsann pool. Tim roade sig i vattenstrålarna. Efter ytterligare gång svalkade vi oss men en Corona i eftermiddagssolen. Därefter mötte vi upp Fjodda och Jeanette. Vi tog oss in till Time Square och åt på resturang. Sedan hände det jag gått och tjatat om i flera år nu.....jag köpte en COSMOPOLITAN. Tyvärr var mitt sällskap lite stressade och ville därifrån, men men...nu är det gjort!

No feedback yet

Juli 2020
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sök

  XML Flöden

b2