« Njo jårk forts....Jag har ju glömt... »

New York 2009

2009-09-03

  17:08:20, av Tiny   , 555 ord  
Kategorier: Blogg

New York 2009

New York 2009

D? var man hemkommen och en erfarenhet rikare och vi b?rjar som vanligt fr?n b?rjan.

P? tisdagen vaknade vi i Landvetter redan klockan 5 p? morgonen. Vi hade f?tt l?nat morbror Thomas lillstuga och serverades frukost och kaffe innan avf?rd. Thomas skjutsade ?ven ut oss till Landvetter f?r att det skulle bli s? smidigt som m?jligt. Tyv?rr k?rde det ihop sig rej?lt och detta tack vare "g?rdetsj?lv"-maskinerna. F?rr var det ju s? smidigt n?r man st?llde sig i k? med v?skan och vid incheckningen fixades allt. Numer ska man g? till g?rdetsj?lvmaskinen som knappt syns och detta fick vi ju reda p? f?rst efter att vi st?tt i incheckningsk? en halvtimme. Vi gick ur k?n, till maskinen, som inte funkade, fr?gade n?n som inte hade tid, v?ntade och v?ntade och j?vlar vad br?ttom vi fick.

De sista de sa var att vi skulle checka ut v?ra v?skor i Paris och checka in p? nytt, men att vi f?rmodligen inte skulle hinna detta. Nehej. N?r vi sprungit som sm? svin och v?l skulle in i planet var det ju naturligtvis sura miner d? sulkyn inte var incheckad...nehej..v?rt fel? Genom tullen..min v?ska misst?nkt...vitt pulver h?rt packat...men f?r faaan det ?r v?lling!!!

V?l p? flyget var det lugnare. Tim smaskade croasang och vips var vi framme. V?l framme stannade vi lydigt och v?ntade p? v?ra v?skor som vi blivit tillsagda. Inga v?skor kom och vi fr?gade f?rsiktigt om det verkligen var s? h?r. NEJ ni h?mtar ut v?skorna f?rst i USA skynda skynda. I incheckningen skakades det p? huvud och vi blev tillsagda att vi kommer att missa det h?r planet. Jaha...men ?ka d?! Vi sprang som sm? idioter igen och Tim sov i sulkyn.

V?l framme vid gaten var det lyckligtvis j?ttel?ng k? och ett bevis p? att vi skulle hinna med flyget. N?r vi stod d?r l?ngst bak b?rjade en kille i businessklass vifta vilt. Vad?? -Kom, viftade han. -?h...jaha. Det visade sig att vi fick g? f?re tack vare Tim..i businessklass...Tack. Vi h?ll dessutom p? att f?lja med honom in i businessklass p? planet, men d?r var det stopp.

V?l p? planet hamnade vi p? babyanpassat. Lille Matteus 6 m?nader fascinerade Tim ett tag, men sen somnade b?da. Jag hann tom se en hel film. Changeling med Angelina Julie, mycket bra sann ber?ttelse fr?n 20-talet. Flygresan gick faktiskt v?ldigt bra, trots lite rastl?shet emellan?t. Detta firade Tim med att spy ner hela mig strax innan landning.

V?l framme p? John F Kennedy airport skulle vi unna oss lite sushi. Vi ryckte ?t oss 3 l?dor och tvingades betala 30 dollar....SATAN I GATAN vad dyrt..Det var v?l gott och s?...men..

Fr?n JFK var det inga problem att ta sig in till Manhattan. Airtrain-gratis och vidare med tunnelbana. Vi best?mde oss att g? av vid Columbus Circle och n?r vi kommit upp f?r trappan drabbades jag av ohygglig overklighetsk?nsla. H?ga hus och j?ttevarmt. Det f?rsta jag s?g var David Letterman-skylten och jag hade lite sv?rt att sm?lta det.

Ganska snart hittade vi v?rt hotell The Moderna p? Broadway/55th street. Vi checkade in och fick ett rum som inte alls var s? d?r superdupertr?ngt som jag f?rv?ntat mig. Vi hade t o m Andy Warhol-konst p? v?ggen. Utsikten d?remot var v?l inget att skryta med ....brickwall! hehe..Ny-style!

Efter lite dusch och installation f?ljde vi Broadway och rundade av med Subway...g?tt.

No feedback yet

Juli 2020
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sök

  XML Flöden

powered by b2evolution free blog software