« Mer NYNew York 2009 »

Njo jårk forts....

2009-09-03

  17:09:59, av Tiny   , 644 ord  
Kategorier: Blogg

Njo jårk forts....

Dag 1.

Dag 1 inleddes med klassisk amerikansk frukost ala egg and bacon. När Jont gick på toaletten stegade jag och Tim mot Central Park. Parken låg 3 gator uppåt så det var väl inga problem. Vi såg bara en liten del av parken men det var som jag förväntat mig. En underbar skog mitt i storstaden där joggare och lattemammor njöt i morgonsolen. Tim fick leka några minuter innan det var dax att göra stan. Vi började lite lugnt genom att gå från vår gata (55th street) till Battery Park, en liten promenad på cirka 8 timmar! Mohahah. Vi avslutade med starkt kaffe i Battery Park och Tim fick lorta ner sig bäst han ville i sanden. Hem tog vi tunnelbana, något som inte är helt lätt i stora staden då hiss eller rulltrappor helt enkelt inte existerar i undre värden. Väl tillbaka på hotellet badade behövande. Efter lite fix gav vi oss ut igen, då med hörselkåpor på Tim som visade sig vara en mkt god idé.

Torsdag

Vi inledde även denna dag med egg and bacon. Vi spetsade kaffet (teet) med expressopulver och betalade en nota på cirka $25 svenadyrt. Därefter mötte vi upp Fjodda och Jeanette som också äntrat landet. Dessa visades sig bo på ett mkt flottare hotell med liljor, marmor och annan lyx. Vi tog tunnelbanan till BatteryPark och därifrån färgan till Staten Island. Väl på Staten skulle vi försöka hitta ett köpcenter och tänke först börja traska men nån lotsade oss till rätt buss. Tur var väl det för bussresan tog 35 minuter och köpcentret låg så långt bort på ön man kunde komma. Där shoppade vi loss hela dagen och jag fick bland annat 2 par jeans för $44...perry! Tim blev också överlycklig när vi hittade en djuraffär. I USA...så som Australien och kanske andra ställen...har man något så vidrigt som hundar i bur. Tim sket fullständigt i detta och skrek av lycka när lekte med valpar genom glas.

Fredag

På fredag inledde vi dagen med ännu en tur till Central Park. Denna dag bekantade vi oss med bovvarna...ja eller ekorrarna som vi andra kallar dom. Senare på dagen fick vi för oss att åka till Brooklyn och Williamsburg. Jont hade hört att det var bra där så vi for dit. Lite creepkänsla anades redan när vi steg av tunnelbanan. Detta blev inte bättre av skotthålen i väggarna. Vi mäktade ett varv runt kvarteret innan vi for hem. Vi åkte vidare med tunnelbanan och tog oss tillslut till någon form av centrum där varannan affär sålde sneakers. Jag är säker på att vi helt enkelt hamnat fel och att det visst finns mysiga ställen även i Brooklyn, men det får vi kolla upp en annan dag. Förresten...vi hittade ett område där vi faktiskt inte var ensamma om att vara vita. Där slog vi oss ner på en uteservering och beställde in en varsin Brooklyn Lager...förståss:)

På tunnelbanan hem blev det rabalder. Fjodda och Jeanette kom plötsligt på att oj här ska vi av. De försvann och vi stod kvar. När vi var vid 86:e gatan kom jag och Jont också på att vi borde gå av, men det var för sent. Det var fredag eftermiddag och VÄRLDENS STÖRSTA kvinna hade blockerat dörren. Jag lovar att jag aldrig sett en så stor människa i hela mitt liv. Nåväl...denna jättekvinna stod flåsandes och svettades ymnigt i trängseln och för att vi överhuvudtaget skulle ta oss förbi bad jag henne sätta sig på vår plats. När jag makade på mig råkade jag köra över en annan kvinna som nog hade velat döda mig: SHE ROLLED ME OVER WITH THE FUCKING STROLLEY konstaterade hon. Sorry, sa jag och försökte se om hon hade förlorat några tår. Minutrarna innan jag och Jont faktiskt tog oss ut spände hennes manlige bekant ögonen i henne och sa: CALM DOWN, CALM DOWN...och jag ville naturligtvis köra över henne en gång till.

2 kommentarer

Kommentar from: karin
karin

Åhå, den välbeprövade undre världen. Farligt ställe det där. Men i Paris och London har de flesta i alla fall vett att flytta på sig.

2009-09-04 @ 13:50
Kommentar from: Tina
Tina

höhö….kommer du ihåg om vi någonsin åkte tunnelbana i sydney?

2009-09-07 @ 20:31
Juli 2020
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sök

  XML Flöden

b2